fotografering af søskende og famile

Portrætfotograf Århus

Passionen som fotograf startede med at lave portrætter. Vi laver efterhånden rigtig mange flotte portrætbilleder til både private og erhverv. Professionelle billeder til CV og både firmahjemmesider og kreative portrætfoto til bloggere, musikere og influensere. Jobbet, som portrætfotograf handler også om at fotografere ansatte til pressemeddelelser, den nye brochure eller tryksager og reklame. Ligemeget hvor man idag bevæger sig på nettet eller på tryk, så er der altid brug for gode portrætter.

Vi oplever dog af og til at nogle personer ikke altid opfatter konceptet for hvad et godt portrætbillede er. Mange giver udtryk for et portræt “bare skal ligne en person”. Derfor er der også mange, der lige får veninden til at knipse et foto med mobiltelefonen og så er den klaret! Vi bare at portrættet er SÅ meget mere vigtigt. Det går ikke at sende et foto til en ansøgning, der lige er taget ved søsterens bryllup sidste år. Modtageren af billedet får lynhurtigt et førstehåndsindtryk af hvilken person vi har med at gøre her og også tanker om hvilken type denne person er. Et godt billede kan i mange tilfælde gøre forskellen på om man får drømmejobbet eller ej.

portrætfoto taget ved Aros Aarhus.

Et dårligt eksponeret billede udstråler sjældent du er seriøs eller for den sags skyld kompetent. En dygtig portrætfotograf vil altid gå den ekstra mil for at sikre dig at billederne får deres eget særlige præg når du modtager din portrætserie. Gå ikke på kompromis med den visuelle identitet og sikrer dig derfor at du fremstår præsentabel og professionelt.

Billeder er din dør til omverden. Du fortæller hvem du er og hvordan du vil opfattes igennem dine billeder. Derfor vil et godt image taget ved en professionel portrætbilledemager altid sikre dig en bedre plads i bunken end dem uden disse billeder. Vil du tages seriøst, så er det vigtigt du fremstår troværdig udadtil fra starten af.

Portrætfotografering med power og udstråling og ægthed

Vælger du en dygtig portræt fotograf fra starten af og er villig til at betale lidt for opgaven. Så vil du oftest opleve en portrætfotografering med både power og udstråling, men stadig den her essentielle ægthed. Den erfarne portrætfotograf ved hvad, der skal til for at skabe de bedste billeder af dig. Er du ikke så høj, kan fotografen skifte vinkler og på den måde skabe et portræt hvor du fremstår lidt højere.

Billedbehandlingen af portrætter er også en vigtig del af processen. Ankommer du til fotostudiet efter en dårlig nats søvn, eller har du døjet med udslet eller uren hud, så er det vigtigt at portrætfotografen af sig selv er opmærksom på dette under den efterfølgende billedbehandling af dine portrætfotos.

Hvad er et portræt??

Ifølge wikipedia er et portræt: “ofte en billedlig fremstilling af en person: maleri, fotografi eller en skulptur. Det kan også være en skriftlig skildring”. Et portrætfoto er altså et foto af en eller flere personer, der portrætteres foran en fotograf i et fotostudie, en kunstmaler i sit atelier eller en skribent eller journalist, der dokumenterer et skriftligt portræt af en person. Hos os portrætterer vi mennesker i alle afskygninger og aldre.

Et portræt kan udtrykke forskellige ting om den person, der er portrætteret. Og et portræt kan være både et fotografi, en skulptur og et maleri. Vil du fordybe dig yderligere i portrætfotografiets univers, så er en analysemodel af portrætbilleder vel vejen frem.

Hvad er portrættets formål?

Inden du drager afsted mod fotografen i Aarhus, er det nok en god idé først og fremmest af finde frem til hvad formålet er med portrættet. Vi skyder mange portrætter hver eneste dag. Men formålet varierer ofte utrolig meget. Nogle skal bruge billederne i forbindelse med deres erhverv. Det kan være en tandlæge, psykolog, læge, tømrer eller murer, der mangler billeder til deres nystartede hjemmeside. Det kan også være en større virksomhed, der har hyret os til at komme ud i virksomheden i forbindelse med en erhvervsfotografering og lave portrætter af de ansatte og ledelsen.

Andre skal “bare” bruge billederne til mere private formål, såsom billeder til de sociale medier. Andre vil gerne have lavet nogle smukke portrætter til dating profiler, så de har en god chance for at måde deres næste kæreste online. Ligemeget hvor du vender dig hen idag, så er brugen af portrætfotograferne blevet mere og mere populære i de større byer i Danmark. Det skyldes ved det at flere og flere indser at gode billeder virker bedre på modtageren end billeder taget under mere tvivlsomme formål.

CV billede

Idag er mange unge og moderne mennesker heldigvis mere bevidste omkring vigtigheden af gode billeder. Derfor laver vi også mange billeder til CV og ansøgninger. Det giver ansøgeren muligheden for at fremstå så seriøs, som muligt med sin ansøgning. Det er da surt hvis du står med en super god ansøgning og et godt resumé og det så i sidste ende er dit portrætfoto, der gør du bliver sorteret fra.

Gør det nu rigtig fra starten af og kom godt fra start

Det velbelyste og flotte portræt åbner bare flere døre end det foto du egentlig selv liiiiiige synes er super godt fra ferien på Tenerife for 2 år siden taget i halv dårlig belysning med en flaske og et par glas foran dig. Der ER jo en grund til at der stilles så høje krav til feks pasfotos. Der må ikke forekomme nogen former for “forstyrrende” elementer på disse billeder. Og det skyldes jo tydeligt skal kunne se om personen også matcher billedet du fremviser. Så gør det nu rigtig fra starten af og få lavet et eller flere gode portrætbilleder af dig selv. Du vil opleve det får en super positiv effekt på modtageren og også i privatregi.